
Producent
Dostępność
Piekarnik elektryczny to świetny zamiennik piekarnika tradycyjnego, gazowego.
Zalety piekarników elektrycznych
- Szybkie nagrzewanie - piekarniki elektryczne z reguły nagrzewają się szybciej i stabilniej utrzymują temperaturę.
- Kilka grzałek, funkcja termoobiegu - piekarnik elektryczny może mieć kilka grzałek: dolną, górną czy funkcję termoobiegu. Dzięki temu pieczenie odbywa się szybciej i bardziej równomiernie.
- Dodatkowe funkcjonalności - większość piekarników elektrycznych posiada dodatkowe możliwości, jak obrotowy rożen czy funkcja opiekania.
Co to jest piekarnik parowy?
Coraz większą popularność zdobywają piekarniki parowe, takie jak GOTIE GPP-400. Jakie są zalety piekarników parowych?
- Pieczenie na parze - piekarnik parowy może z powodzeniem zastąpić tradycyjny parowar, dzięki czemu możemy przyrządzać zdrowe, beztłuszczowe dania mięsne i warzywne.
- Pieczenie tradycyjne i para - para dodana podczas pieczenia tradycyjnego, np. ciasta, chleba czy mięsa sprawi, że danie będzie miękkie i bardziej soczyste.
- Łatwe czyszczenie - za pomocą pary łatwiej wyczyścisz komorę piekarnika z pozostałości po pieczeniu.