Krajalnica spożywcza pozwoli Ci na samodzielne krojenie chleba, sera czy mięsa w domu. Jakie cechy ma najlepsza krajalnica do domowego użytku? Najlepiej wybrać krajalnicę do chleba z regulacją grubości krojenia oraz wymiennymi ostrzami, ale warto zwrócić też uwagę na poniższe parametry:

  • Duża moc - dzięki temu nie będzie się zacinać i pokroi nawet twarde produkty.
  • Ostrze ze stali - dobry materiał noża sprawi, że nie będzie się on szybko tępił.
  • Bezpieczny włącznik - blokady przycisków, praca impulsowa czy włączanie krojenia dwoma przyciskami stanowią świetną ochronę użytkownika przed przypadkowym skaleczeniem.
  • Składana podstawa - złożona krajalnica zajmie mniej miejsca w szafce lub na blacie.
  • Nóżki antypoślizgowe - zapewniają stabilność w trakcie pracy.

Czy przyda mi się krajalnica do chleba?

Przyzwyczailiśmy się do kupowania krojonych produktów - wędlin, serów czy chleba. Niestety, takie produkty są mniej trwałe - szynka i nabiał pokrojone szybciej się psują, a chleb wysycha. Znacznie lepszym rozwiązaniem jest kupno kawałka szynki czy sera w całości i samodzielne ukrojenie takiej ich ilości, by nic się nie zmarnowało, a żywność pozostała świeża. Domowa krajalnica do chleba i innych produktów to niedrogie rozwiązanie dla każdego.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl