
Kategorie
Producent
Moc
Dostępność
Cena
Krajalnica do chleba, sera i szynki przydatna w każdym domu
Krajalnica spożywcza pozwoli Ci na samodzielne krojenie chleba, sera czy mięsa w domu.
Jak wybrać krajalnicę do chleba i innych produktów?
Jakie cechy ma najlepsza krajalnica do domowego użytku? Najlepiej wybrać krajalnicę do chleba z regulacją grubości krojenia oraz wymiennymi ostrzami, ale warto zwrócić też uwagę na poniższe parametry:
- Duża moc - dzięki temu nie będzie się zacinać i pokroi nawet twarde produkty. Rozsądna wartość to 150W.
- Ostrze ze stali - dobry materiał noża sprawi, że nie będzie się on szybko tępił. Dużym plusem jest możliwość dokupienia zapasowych lub dodatkowych ostrzy.
- Bezpieczny włącznik - blokady przycisków, praca impulsowa czy włączanie krojenia dwoma przyciskami stanowią świetną ochronę użytkownika przed przypadkowym skaleczeniem.
- Składana podstawa - złożona krajalnica zajmie mniej miejsca w szafce lub na blacie.
- Nóżki antypoślizgowe - zapewniają stabilność w trakcie pracy.
Czy przyda mi się krajalnica do chleba?
Przyzwyczailiśmy się do kupowania krojonych produktów - wędlin, serów czy chleba. Niestety, takie produkty są mniej trwałe - szynka i nabiał pokrojone szybciej się psują, a chleb wysycha. Znacznie lepszym rozwiązaniem jest kupno kawałka szynki czy sera w całości i samodzielne ukrojenie takiej ich ilości, by nic się nie zmarnowało, a żywność pozostała świeża. Domowa krajalnica do chleba i innych produktów to niedrogie rozwiązanie dla każdego.